Harry Potter ja Kirottu lapsi - J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne

"HARRY

Luulin kauan että en ollut tarpeeksi hyvä isä sinulle, koska sinä et tykännyt minusta. Vasta nyt olen tajunnut ettei sinun tarvitsekaan tykätä minusta, riittää että tottelet minua koska minä olen isäsi ja tiedän paremmin. Olen pahoillani, Albus. Tämän on mentävä näin."

Harry Potter ja Kirottu lapsi on näytelmäkäsikirjoitus joka jatkaa tarinaa, tosin tämän kyseisen teoksen ja Kuoleman varjelusten väliin jää yhdeksäntoista vuoden ajanjakso...
Harry on taikaministeriössä töissä ja hänellä on kolme lasta Ginnyn kanssa. Teoksessa keskitytään keskimmäiseen lapseen eli tarkemmin sanottuna Albus Severus Potteriin, joka joutuu ottamaan vastuksekseen suvun henkisen perinnön taakan.

Mikäpä olisikaan voinut olla parempi kirja Potter -sarjan jälkeen kuin Kirottu lapsi, joka jatkaa kyseistä tarinaa. Teoksen aloitus on hyvin looginen ja tuttu, sillä tarina alkaa täsmälleen samasta mihin Kuoleman varjelukset loppui eli King´ s Crossin asemalta. Itselleni näytelmäkäsikirjoituksen lukeminen oli aikalailla uusi tuttavuus. Täytynee myöntää että omaan makuuni tapahtumat etenivät ehkä liiankin nopeasti niin ajallisesti kuin paikallisestikkin.

Yleisesti ottaen tarina jatkuu hyvin loogisesti, sillä tätä tehdessä on totisesti muistettu ottaa huomioon mitä aiemmissa Potter -kirjoissa on tapahtunut. Toki tämä teos antaa myös miettimisen aihetta, sillä lukijalle paljastetaan sellaisia asioita mitä ei aiemmin olisi osannut edes arvailla; esimerkiksi Voldemortin historiasta.

Itselleni tämä teos jätti aika ajoin isojakin aukkoja ja epäloogisuuksia. Ja myönnettäköön että olisin lukenut teoksen mielummin sen tyylisenä miten aiemmatkin Potter kirjat on kirjoitettu, vaikka näytelmäkäsikirjoitukseksi tämä olikin hyvä.

Harry Potter ja kirottu lapsi
J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne
446s
2017
Tammi

Kommentit

Suositut tekstit