Harry Potter ja Puoliverinen prinssi - J.K Rowling

"Ja istuessaan siinä kuuman auringon alla Harry näki kirkkaasti, miten kaikki, jotka
hänestä välittivät, olivat seisseet yksi toisensa jälkeen hänen turvanaan, hänen äitinsä, isänsä, kummisetänsä ja lopuksi Dumbledore, kaikki olivat suojelleet häntä päättäväisesti; mutta nyt se oli ohi. Hän ei voinut antaa kenenkään asettua hänen ja Voldemortin väliin; hänen oli hylättävä ikuisiksi ajoiksi se harhakuva, joka hänen olisi pitänyt hylätä jo yksivuotiaana: että vanhempien sylin suoma turva tarkoitti sitä, ettei mikään voisi satuttaa häntä. Tästä painajaisesta ei voinut herätä, kukaan ei kuiskuttaisi pimeydessä, että oikeasti kaikki oli hyvin, että koko juttu oli vain hänen mielikuvituksensa tuotetta; hänen viimeinen ja mahtavin suojelijansa oli kuollut ja hän oli enemmän yksin kuin  oli koskaan ennen ollut."

Harry Potterin kesäloma keskeytyy, kun Albus Dumbledore ilmoittaa olevansa tulossa Likusteritielle tapaamaan Harrya. Tylypahkaan sen sijaan saapuu taas yksi uusi opettaja ja Harry alkaa saamaan yksityistunteja rehtorilta. Myös rakkaushuolet piinaavat yhtä jos toista.

Puoliverinen prinssi on täynnä totisesti jännittäviä sekä yllättäviä juonenkäänteitä. Lienee turha edes mainita mikä jäi kirjan luettuani päällimmäisenä mieleen... No kerron silti: Kalkaroksen teko ja sen myötä Dumbledoren menehtyminen. Muistan kun luin tämän kyseisen kirjan ensimmäisen kerran ja ajattelin että "Ei hemmetti, ei Dumbledore voinut kuolla. Sehän on ollut hyvin oleellinen henkilö koko kirjasarjan ajan". Mutta niinhän siinä vaan kävi että hän tosiaankin kuoli. Dumblerode kuuluu omiin henkilökohtaisiin suosikkeihini koko kirjasarjan henkilöistä aiemmassa tekstissäni mainitseman Remus Lupinin lisäksi. Nautin aina lukiessani hänen rauhallisesta olemuksestaan ja viisaista sanoistaan :)

Harry Potter ja Puoliverinen prinssi
J.K. Rowling
698s
2006
Tammi

Kommentit

Suositut tekstit