Harry Potter ja salaisuuksien kammio

"Kun Harry kulki olohuoneen oven ohi, hän näki vilauksen smokkipukuisista
Vernon-sedästä ja Dudleysta. Hän oli juuri ehtinyt yläkerran porrastasanteelle, kun ovikello soi ja Vernon-sedän ärhäkkä naama ilmaantui portaitten alapäähän. 
"Muista, poika - yksikin äännähdys..." Harry sipsutti varpaisillaan omaan huoneeseensa, pujahti hiljaa ovesta, sulki oven perässään ja heittäytyi sängylleen. Harmi vain, että joku jo istui siinä."

Viisasten kiveä lukiessa meni kolme päivää, Salaisuuksien kammiossa neljä. Tämähän etenee nopeasti! Näitä kirjoja lukiessa unohtaa aivan totaalisesti stressata viimeisistä suoritettavista kouluasioista ja valmistumisesta (en tiedä onko se hyvä vai huono asia?)

Harry Potterin surkeasti edennyt kesäloma alkaa saamaan seikkailun vivahteita kun kotitonttu Dobby saapuu Dursleyn taloon varoittamaan Harrya punotusta juonesta, josta johtuen hän kieltää poikaa menemästä Tylypahkaan. Vastoin käymisistä huolimatta tällainen vaihtoehto ei käy Potterilla mielessäkään. Kouluun saavuttuuan vastaanotto on suorastaan murskaava ja Harry sekä Ron joutuvat heti vaikeuksiin. Ja pian kaiken tämän jälkeen Harry alkaa kuulemaan pelottavia ääniä joita muut eivät kuule ja joku jähmettää koulun oppilaita. 

Koko Potter -sarjasta Salaisuuksien kammio on ollut itselleni aina epämieluisin. Enkä oikeastaan tiedä edes syytä miksi näin on. Saattaa olla että juuri tämän kirjan "mysteeri" jota yritetään selvittää on kenties itselleni kaikista tylsin. Tähän astisissa kahdessa ensimmäisessä teoksessa olen tykännyt kaikista vähiten siitä varsinaisesta ns. action taikka siis loppuratkaisu luvusta (tässä kirjassa taistelu basiliskia vastaan). Nautin huomattavasti enemmän koko muusta kirjasta, mutta onneksi Rowling on käyttänyt näihin nimenomaisiin loppuratkaisuihin tähän mennessä vain yhden luvun. 

Kuten edellä totesin: Siitäkin huolimatta että Salaisuuksien kammio on Potter kirjoista inhottavin, sai tämäkin kirja koukutettua minut (taas) täysin! Ja nyt odotan tässä jo malttamattomana Azkabanin vankia!!! 

Harry Potter ja salaisuuksien kammio
J.K. Rowling
365s
2000
Tammi

Kommentit

Suositut tekstit