Harry Potter ja Azkabanin vanki - J.K. Rowling

"Luuletko sinä, että ne kuolleet joita me olemme joskus rakastaneet jättävät meidät oikeasti? Luuletko, ettemme muista heitä tavallistakin kirkkaammin juuri pahimmissa vaikeuksissamme? Sinun isäsi elää sinussa, Harry, ja tulee selkeimmin esiin silloin kun sinä tarvitset häntä. Miten muuten olisit luonut juuri sen suojeliuksen? Sarvihaara laukkasi viime yönä."

Nyt jo kolmas kirja selätetty! Hämmästelen sitä edelleen itsekkin. Olen tainnut hurahtaa Potter maailmaan aivan totaalisesti, koska tämän kirjan lukemiseen ei mennyt kuin kaksi päivää (ja paljon muuta en ole tuona aikana sitten tehnytkään).

Vaarallinen Sirius Musta on paennut Azkabanin vankilasta josta yksikään velho ei ikinä ole onnistunut karkaamaan. Kaikki merkit viittaavat, että hän haluaa etsiä käsiinsä Harry Potterin. Tylypahkan turvatoimia kiristetään: koulun porteilla vartioivat ankeuttajat, joihin Harry tutustuu ensimmäistä kertaa jo Tylypahkan pikajunassa.

Olenkohan ainoa jota ärsyttää (eritoten kirjan alussa), kun aiemmissa kirjoissa tapahtuneita asioita kerrataan lukijalle, tosin myönnettäköön että se on ihan hyvä asia mikäli kaikkia kirjoja ei lue intohimoisesti putkeen niin kuin minä teen.

Azkabanin vangissa esitellään lukijalle taas yksi uusi hahmo: Remus Lupin. Vihdoinkin! Olin odottanut hänen tuloaan kovasti, sillä Lupin kuuluu ehdottomasti omiin suosikki henkilöihini koko Potter -sarjassa. Hän on erittäin sympaattinen ja itselleni kovin mieluinen hahmo.

Kirja kokonaisuudessaan on (taas kerran) hyvin koukuttava ja siinä selviää kerta heitolla hyvin paljon asioita Harryn vanhempien menneisyydestä. Myös Sirius Mustan tarina on selvästi mietitty loppuun asti niinkuin kaikki muukin näissä kirjoissa: henkilöt ja kerrassaan koko kirjan juoni, unohtamatta sitä miten palaset alkavat pikkuhiljaa loksahtelemaan kohdilleen mitä pidemmälle luet.


Harry Potter ja Azkabanin vanki
J.K. Rowling
456s
2002
Tammi

Kommentit

  1. Oih, Azkabanin vanki, mun lemppari Potter-kirja. Aloin itsekin lukemaan Pottereita pitkästä aikaa uudestaan, mutta tällä kertaa Jim Kayn kuvittamina. Onhan tuohon taikamaailmaan mukava uppoutua. Tänä syksynä pitäisi tulla kuvitettu versio myös Azkabanin vangista, sitä odottelen kyllä innolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Jenny! Azkabanin vanki kuuluu kyllä omiinkin suosikkeihin, toki lopullisen päätöksen siitä parhaimmasta teen vasta sitten kun olen kaikki Potter kirjat ahminut :) Ja kenties itsekkin jossain vaiheessa saatan tarttua noihin kuvitettuihin versioihin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit