Jos olisit tässä - Jojo Moyes

"Joskus mietin ympärilläni olevia ihmisiä ja heidän elämäänsä ja pohdin, onko
meidän kaikkien kohtalona jättää jälkeemme vauriota. Kaikesta ei voi syyttää vanhempia. Katselin ympärilleni kuin joku olisi äkkiä ojentanut minulle vasta puhdistetut silmälasit, ja totesin suurin piirtein kaikkien kantavan joko menetetyn, yksipuoliseksi jääneen tai hautaan kadonneen rakkauden jättämiä pahoja arpia.

Käsitin nyt, että Will oli tehnyt sen meille kaikille. Ei tarkoituksella, mutta hän oli saanut sen aikaan pelkästään kieltäytymällä elämästä."

Huh huh! Tiukka ja työntäyteinen kevät takana eikä vielä vähään aikaan ole helpottamassa. Opintoni on loppusuoralla ja toukokuun lopussa pitäisi valmistua sitä ennen olisi vaan vielä niin paljon tehtävää. Arjestani tuli kerta heitolla hektisempää kun sain vuoden alussa pari työtarjousta joihin oli pakko tarttua. Ne ovat verottaneet myös aika paljon opiskeluajasta sekä sitä kautta myös lukuajasta.

Jojo Moyesin teosta Jos olisit tässä, odotin kuin kuuta nousevaa. Tykkäsin aivan mielettömästi ensimmäisestä osasta, joten jatko-osaankin oli pakko tarttua!

Willin kuolemasta on kulunut puolitoista vuotta ja Louisa Clarkin elämä tuntuu jämähtäneen paikalleen. Siitäkin huolimatta, että hän oli luvannut Wilille elää jatkossa täysillä. Louisa on töissä lentokentän ravintolassa, jossa hän katselee päivittäin vierestä kuinka ihmiset matkustavat pois... Onnettomuuksilta ei vältytä tässäkään kirjassa ja kaiken lisäksi Louisan oven taakse ilmestyy henkilö Willin menneisyydestä.

Kuten jo aiemmin totesin; olin aivan täpinöissä tarttuessani tähän kirjaan. Alussa hieman epäilin että miten ensimmäisen teoksen tarinaa pystyy enää jatkamaan Willin kuoltua, mutta se jatkui yllättävän luontevasti eikä ollut yhtään pettymys, päinvastoin. Kirja oli hyvin yllätyksellinen moneen otteeseen ja kaiken lisäksi koskettava. Myönnettäköön, että tippa tuli linssiin eritoten kirjan loppupuolella. Jos olisit tässä oli positiivinen yllätys, toki se ei yltänyt aivan ensimmäisen osan tasolle, mutta oli itselleni hyvin mieluinen lukukokemus.


Jos olisit tässä
Jojo Moyes
450s
2017
Gummerus

Kommentit

Suositut tekstit